Contact Loge Seshat

CONTACT LODGE SESHAT

AANMELDING

De Egyptische vrijmetselarij staat open voor zowel mannen als vrouwen van elke rang en sociale klasse. In tegenstelling tot verschillende vooroordelen die de ronde doen, is de Vrijmetselarij geen elitair genootschap, maar een broederschap die oprechte mannen en vrouwen uit alle lagen van de bevolking aantrekt.

Wie vrijmetselaar wil worden, moet zich de vraag stellen waarom? Het is op grond van de antwoorden die u vindt bij het oprecht stellen van deze vraag aan uzelf, dat u zult kunnen vragen om lid van onze Loge te worden.

Om vrijmetselaar te worden moet u ten minste 21 jaar oud zijn en tijdens de toelatingsprocedure wordt u door drie broeders en/of zusters beoordeeld en moet u in de Loge worden goedgekeurd. In uw aanmelding ontvangen wij graag:

  • Een brief waarin u uw motivatie om lid te worden uiteenzet.
  • Een C.V. van uw esoterische achtergrond (eerdere ervaringen in andere organisaties, eventuele andere inwijdingsachtergrond)
  • Een algemene C.V. van uw persoonlijke achtergrond.

Let op: de informatie die u in uw C.V.’s verstrekt, kan met andere broeders en zusters worden gedeeld ten behoeve van de beoordeling van uw aanvraag en zal uiteraard discreet worden behandeld.

“Man, you have two ears to hear the same sound, two eyes to perceive the same object, two hands to perform the same act. Similarly, Masonic Science, the Science par excellence, is Esoteric and Exoteric.Esotericism constitutes thought, exotericism, power.Exotericism is learned, taught and given.Esotericism is neither learned nor taught, nor given: it comes from on high.”